Международен конкурс за непрофесионални пианисти 

Нашите малки пианисти, взеха участие в XIII-то издание на Международния конкурс за непрофесионални пианисти  " Vivapiano" 2024 г. , които се проведе на 6-ти и 7-ми април 2024 г., в залите на НМУ "Любомир Пипков" гр. София. Тазгодишното му издание бе посветено на 125 годишнината от рождението на композитора Панчо Владигеров и 120 годишнината от рождението на композитора Любомир Пипков.

Ученичката ни Ема Колева (2 в) се класира на второ място, а учениците ни:  Марина Филипова (2 в), София Стефанова (3 а), Петър Стефанов ( 4 б) се класираха на трето място в конкурса. Техен преподавател по пиано е г-жа Румяна Ганова. 
Благодарим на нашите пианисти и на техния ръководител за положените усилия и за класирането им на призови места в конкурса.
Пожелаваме им още много бъдещи успехи в националните и международните конкурси по пиано. 
 
 
От ръководството
 
 

Звезден спектакъл "Пак ще се прегърнем"

Учениците от състава по народни танци към комплекса, взеха участие в Звездния спектакъл "Пак ще се прегърнем", състоял се на 22.03.2024 г. в зала 1 на НДК пред повече от 2600 души...
За нашите малки възпитаници беше безкрайна радост и гордост, че сем. Белчеви и режисьорът Ники Априлов поканиха учениците ни да открият този Звезден концерт с новата им танцова творба "По Великден".
Ръководители на състава са г-жа Радостина Костадинова и г-н Живко Желязков. 
 
 
Очаквайте ги на 30.04.2024 г. , в зала 1 на НДК, със самостоятелно изпълнение  в Годишния концерт на училището!
 
От ръководството

Национален фолклорен конкурс "Бъдност за талантите на България"

Уважаеми, родители и наши читатели!

С радост Ви споделяме, че талантливите ни ученици от Детския народен хор и Детския танцов състав при НУККЛИИЕК, с ръководители: г-жа Галя Хараламбиева, г-жа Радостина Костадинова и г-н Живко Желязков, взеха участие в НФФК "Бъдност за талантите на България". Участието и на двата състава беше наградено с бурни аплодисменти от публиката, а журито награди и двата състава с грамоти за отличното им представяне в конкурса. След този успех и двата състава продължават към националния кръг на конкурса. 

Пожелаваме им много успехи и в предстоящите участия на съставите.

Конкурс за детска рисунка на тема: “Какъв искам да стана, когато порасна"

Завърши конкурса на  ЦПЛР - кариерно ориентиране и консултиране - София, за детска рисунка на тема: “Какъв искам да стана, когато порасна“.
Учениците от НУКК с преподаватели: г-жа Д. Ефремова, д-р Д. Данева и г-жа Св. Асенова се представвиха отлично. Идеята на конкурса е да покаже многообразието от професии, мечтаните от децата професии и модерните професии в обществото ни. Идеята на конкурса е и да покаже на учениците, че трудът на хората е ценен, без значение каква професия упражнява всеки един от нас.

Поздравления за всички участващи ученици и техните учители!

 

XVIII детски фолклорен конкурс, организиран от Ротаракт клуб - София

Уважаеми, родители и посетители на сайта,

С радост Ви споделяме, че най-малките ни танцьори от състава по народни танци към НУККЛИИЕК, с хореографи - ръководители: г-жа Радостина Костадинова и г-н Живко Желязков,  завоюваха “Специалната награда на Ротари клуб - София” и ваучер на стойност 700 лв., от участието им в “XVIII детски  фолклорен конкурс”, организиран от Ротаракт клуб, провел се на 17.02.2024 г. в АУЛА “Максима” на УАСГ в град София!

Благодарим на всички ученици и на техните ръководители за високите резултати.

Пожелаваме им още повече бъдещи успехи!

 

ПЪРВИ НАЦИОНАЛЕН ПРЕГЛЕД за смешна детска рисунка

Съюза на бъгарските удожници, секция карикатура проведе ПЪРВИ НАЦИОНАЛЕН ПРЕГЛЕД

за смешна детска рисунка-карикатура. От НУКК с ученници се включиха колегите г-жа Ефремова, г-жа Данева и г-жа Боева.

За наша радост се класирахме сред финалистите и в двата раздела /Финалисти под 8 години и финалисти 9-12 г./