НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ДЕТСКА РИСУНКА „РИЦАРЯТ В МЕН“

НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ДЕТСКА РИСУНКА „РИЦАРЯТ В МЕН“ 2023–2024 
организиран от ОРДЕН НА РИЦАРИТЕ ТАМПЛИЕРИ НА ЙЕРУСАЛИМ – ВЕЛИК ПРИОРАТ БЪЛГАРИЯ 
 
За огромна наша радост от достигналите до финалния кръг на Националния конкурс за детска рисунка "Рицарят в мен", двама ученика от НУККЛИИЕК получиха медали и грамоти за отлично представяне и заеха почетното второ място! На тържествена церемония в "Двореца на децата" бяха връчени грамоти и медали на победителите в конкурса! Ясмин Исмаилова от 6.а клас с преподавател г-жа Светослава Асенова и Рая Александрова от 8.б клас с преподавател г-жа Румяна Боева, бяха отличени и наградени!
 
Честито на отличените!
Събитието отрази Светослава Асенова.
 

НАЦИОНАЛНИЯТ КОНКУРС „ВОДАТА - ИЗВОР НА ЖИВОТ" СТАНА НА 20 ГОДИНИ

Националният конкурс „Водата – извор на живот" е организиран от МОН, Националния дворец на децата, Община Бургас, РУО-Бургас , РИОСВ – Бургас и Центъра за подкрепа на личностното развитие. Изявата дава възможност на учениците да разкрият творческите си заложби и стимулира техния интерес към решаване на проблемите, свързани с  опазването и използването на водите.

Инициаторите от ЦПЛР – Бургас получиха над 400 рисунки от цялата страна,  а журито определи победителите в конкурса. Ученичката Мила Енева  от 4. в  клас на НУКК, с ръководител г-жа Даниела Ефремова спечели Поощринелна награда с батик на тема "Море".